IKC IJsselmonde

Het is steeds normaler geworden dat leerlingen al op jonge leeftijd worden opgevangen door professionele externe instanties zodat ouders tijd hebben voor hun werk of anderen activiteiten. Landelijk zien we het ontstaan van Kind Centra (KC). Een Kind Centrum is een voorziening voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar zij gedurende de dag komen om te leren, te spelen, zich te ontwikkelen en om elkaar te ontmoeten. Alle ontwikkelingsterreinen van kinderen komen aan bod. Deze omgeving biedt een totaalpakket op het gebied van onderwijs, opvang en ontwikkeling. Het Kind Centrum biedt kinderen een dagprogramma voor zolang als zij willen deelnemen met een minimum en maximum aantal lesuren per schooljaar.

Stichting BOOR heeft besloten dat er ook in IJsselmonde zo’n Kind Centrum moet komen. Inmiddels zijn de contouren geschetst voor het nieuwe Kind Centrum IJsselmonde met als doel dat centrum in januari 2022 te openen. Kind Centrum IJsselmonde wordt voor wat betreft het onderwijs gevormd door drie (BOOR) scholen: de Kubus, de Groene Palm (twee reguliere openbare scholen) en SBO van Heuven Goedhart.

De projectdirecteur van het Kind Centrum is Lieke Thomassen. Onder haar leiding werken we samen aan de rol van het SBO binnen het Kind Centrum. De nieuwe locatie is bekend. Op de Heindijk is het hoofdgebouw van de Kubus inmiddels afgebroken. Op dezelfde plek zal ons nieuwe Kindcentrum gebouwd worden.
De Kubus en de Groene Palm zijn inmiddels gefuseerd tot Kindcentrum IJsselmonde. Met de opening van het nieuws gebouw zal SBO van Heuven Goedhart zich bij het Kindcentrum voegen.

Via de nieuwsbrief worden onze ouders en leerlingen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het Kindcentrum.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijkt u hieronder de filmpjes of op de website: www.kindcentrumijsselmonde.nl

IKC IJsselmonde 

Filmpje 1e Paal

Making off (Deel 3)